Aanmelden voor aanleveren van uitbetaalde bedragen aan derden

Hebt u iemand betaald voor bepaalde werkzaamheden of diensten? Dan moet u de uitbetaalde bedragen misschien aan ons aanleveren. Dat moet als degene die de betalingen krijgt, aan deze voorwaarden voldoet:

  • Hij is niet bij u in dienst.
  • Hij factureert niet, of stuurt een factuur zonder btw. (geldt voor een inhoudingsplichtige uitbetaler)
  • Hij voert de werkzaamheden of diensten niet uit als ondernemer. (geldt voor een niet-inhoudingsplichtige uitbetaler)

Deze betalingen moet u bijvoorbeeld aanleveren:

  • betalingen aan freelancers voor schoonmaken, onderhoud, verbouwingen en andere klusjes
  • betalingen aan sprekers en auteurs betalingen aan deelnemers aan medische proeven

Let op! Betalingen aan vrijwilligers die onder de vrijwilligersregeling vallen, hoeft u niet aan ons door te geven. Meer informatie over de vrijwilligersregeling vindt u in paragraaf 18.20 van het 'Handboek Loonheffingen'.

U levert de gegevens bij ons aan via het portaal voor uitbetaalde bedragen aan derden. Hebt u nog geen account? Dan kunt u via onderstaand aanmeldformulier een account aanvragen. Als uw verzoek wordt geaccepteerd krijgt u van ons login gegevens waarmee u kunt inloggen op het portaal.

Veelgestelde vragen

Hebt u vragen met betrekking tot het aanmelden en/of inloggen? Lees dan de veelgestelde vragen. Of download het Vragen en Antwoorden Uitbetaalde Bedragen aan Derden document.

Handleiding uitbetaalde bedragen aan derden

Download de handleiding 'Opgaven uitbetaalde bedragen aan derden' om meer te lezen over uitbetalingen aan derden, hoe u een gegevenslevering samenstelt en instuurt naar de Belastingdienst.

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *. Waar in het formulier over 'bedrijf' wordt gesproken, bedoelen wij ook stichtingen, verenigingen, instellingen enzovoorts.

Registratie gegevens
Algemeen
Hier vult u de naam van uw bedrijf of het bedrijf waarvoor u wilt gaan aanleveren in. Indien u als particulier wilt gaan aanleveren vult u hier uw eigen naam in.
9 cijfers, elfproef + 'l' + twee cijfers ongelijk aan ’00’
9 cijfers, elfproef
Adres aanleveraar
Hier vult u uw adresgegevens in als berichtgever. Dit is het adres van uzelf of het bedrijf waar u voor werkt. Als u namens andere bedrijven aanlevert vult u hier uw eigen adres in.
Persoonlijke gegevens aanleveraar
Hier vult u uw eigen gegevens in.
Vul ter verificatie nogmaals uw e-mailadres in.
Vul ter verificatie nogmaals uw mobiele telefoonnummer in.
Dit telefoonnummer zal gebruikt worden voor telefonisch contact. Vermeld bij niet-nederlandse telefoonnummers de landcode (bijvoorbeeld: +32 1234567890)